Cei mai buni prieteni pe vecie? Pinky promise?

by

In viata oamenii vin si pleaca. Este unul dintre adevarurile dureroase de care nu vom scapa niciodata, fie ca ai 15, 30 sau 56 de ani. Cand am inceput clasa I nu aveam de unde sa stiu ca urmatorii 8 ani voi fi “prinsa” cu majoritatea copiilor care se tineau stransi de mama sau de tata ca sa nu plece sau care plangeau din cauza ca vor inapoi la gradi sa se joace cu jucariile fiindca aici stiau ca trebuie sa invete, indatorire considerata deja “plictisitoare, complicata si obositoare”.

Recunosc…primi 4 ani nu au fost semnificativi la capitolul ‘cele mai bune prietene’ fiindca daca se intampla sa nu fim de acord in privinta unui lucru sau stiu eu…ne certam pe un baiat (da, pe atunci dramele erau mai ceva ca in “Tanar si Nelinistit”) imediat imi gaseam alta fata care devenea bff-ul meu, le schimbam ca pe sosete, ce sa zic.

A venit clasa a V-a unde mi-am facut prieteni noi.Pe parcursul celor 4 ani (a V-a, a VI-a, a VII-a si a VIII-a) acesti prieteni mi-au dat incredere, siguranta si curaj cat sa fac lucruri pe care nu credeam ca le pot face. Orele treceau repede in compania lor. Surprinzator imi placea sa merg la scoala, pentru ca stiam ca o sa fie toti colegii mei acolo, ca o sa stau langa @sandra si @alexa, in spatele nostru @bianca si @axi, in fata @irina, @andreea si @ana si in dreapta mea @nicole. Acestea sunt numele fetelor cu care mi-am petrecut fiecare zi de scoala.Chiar si weekendurile le petreceam mai tot timpul impreuna (de parca nu petreceam destul de mult timp impreuna la scoala, dar n-aveai ce sa faci…una era la scoala, una era “in timpul liber”) sa nu mai vorbim de sutele de petreceri la care am fost impreuna, cate cafele am baut la Starbucks sau cate meniuri romantice am cumparat de la Grand Cinema… Am avut si am in continuare si cei mai buni prieteni baieti @stefan si @david shoutout to my hommies. Prietenii nu trebuie sa fie neaparat langa tine, o dau drept exemplu pe @ruxi (din Alba Iulia). Vara asta am frecventat Alba Iulia, iar ea a venit la Bucuresti, am fost pana si in tabara impreuna si s-a legat o prietenie foarte stransa, vorbesc mai des cu ea decat o fac cu persoane din orasul meu, pe snapchat, facetime, whatsapp… gasim noi.Concluzie, prieteniile pot rezista si la distanta doar daca se vrea, daca se depune efort din ambele parti si daca chiar se merita.

Uitandu-ma in urma si trecand prin anumite situatii nu sunt convinsa ca toate prieteniile ‘are meant to be’, cu cat stai mai mult cu o persoana iti creezi o parere despre ei, le oferi increderea, esti sincer cu ei, iar dintr-o data te trezesti ca ei nu sunt de fapt cine credeai tu ca sunt.Been there, done that!

Uite-ma la liceu, singura, intr-o clasa plina de fete (26 de fete si doar 2 baieti…WOW!).Primele doua saptamani de scoala chiar le simteam lipsa fetelor si baietiilor din No. 45, fiindca ma simteam singura, imi pierdusem din increderea de sine si devenisem anxioasa, dar am inceput sa vorbesc usor-usor cu niste fete foarte de treaba care m-au adus intr-o stare buna.Nu am ajuns la nivelul acela de prietenie in care sa te simti in largul tau si sa te dezvalui cu adevarat, cel putin in cazul meu asa sta treaba.In continuare lumea este rezervata pentru ca nu stim la ce sa ne asteptam din partea celorlati si intotdeauna este bine sa ai garda sus pentru orice eventualitate, oricum este de abia a treia saptamana si mi se parte perfect normal acest comportament – ‘for the moment’.

In decursul acestor 8 ani au plecat si au venit oameni, nu multi, dar cat sa aiba o influenta asupra vietii si personalitatii mele.Rea?! Buna?! – Nimeni nu isi poate da seama, dar pentru ce am devenit ca persoana, pentru cine sunt eu astazi si ei au o parte din “vina”.

Love you all. XO

Zquad

Zquad

1 Response
  • Yasmina Popa
    October 15, 2016

    ABIA ACUM AM VĂZUT ASTA.
    și e așa de drăguț, ăw.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *