CNILC Debate Club

by

Eu am vrut sa intru la un liceu care sa aiba program de dimineata si care poate sa imi ofere posibilitatea de a ma dezvolta pe plan personal. CNILC este cunoscut pentru Halloween, Festivalul Shakespeare, La Union si nu numai, dar nu stiam nimic de cluburile extra care aveau loc in scoala, nici macar nu stiam cine m-ar  putea ajuta cu niste informatii.

Trecusera doua saptamani fara sa aud nimic de vreun club de prin liceu, tot ce stiam era ca exista un cor al scolii coordonat de doamna de muzica (la un moment dat chiar ma gandeam sa merg, dar am zis totusi sa nu le sparg timpanele oamenilor) pana intr-o zi cand imi cautam disperata sala de curs. Pe un panou de pluta era agatat un pliant referitor la un nou club de debate infiintat in liceu. In capul meu era doar “da sigur, ce sa faci tu acolo… tie iti e frica sa vorbesti in fata oameniilor, te incurci in propriile cuvinte si nici nu te pricepi sa iti structurezi ideile”. Aflasem intre timp ca meciul demonstrativ era suprapus cu orele noastre de curs. Damn it repere britanice! Acceptam faptul ca asta nu e de mine si totul era organizat asa incat sa nu apuc sa vad demonstratia, dar ceea ce nu stiam ca aveam o perceptie foarte gresita asupra situatiei.

La ora de dirigentie cateva dintre colegele mele au vorbit cu diriga in legatura cu aceasta suprapunere.Ele chiar isi dor

eau sa se inscrie si sa vada cum decurge un meci.Diriga a vorbit cu toata clasa si se pare ca toata lumea era “interesata” de club sau mai bine spus toata lumea voia sa nu mai stea la ultima ora. Asta se intampla cand pun activitati in timpul orelor. Pana la urma diriga a vorbit cu doamna directoare si ne-a dat acordul de a participa la demonstratia ce avea loc in sala de festivitati a liceului.

Motiunea meciului a fost: AP regreta site-urile de online dating (ex:tinder).Toata demonstratia a fost foarte interesanta si vazand cat de elevat si cursiv vorbeau acei oameni m-au facut sa ma gandesc – Why not?! Diana, o absolventa a liceului, a tinut un discurs impresionant despre cat de bune sunt cursurile de debate pentru noi si cum au ajutat-o sa isi stapaneasca emotiile astfel vorbind cu usurinta in public. Venisem convinsa ca nu ma voi inscrie si am plecat cu notificatiile aprinse la pagina lor de facebook ca sa stiu cand posteaza formularul de inscriere.

Daca ar exista o morala, acea morala ar fi despre faptul ca trebuie sa avem incredere in noi si sa nu ne lesam descurajati.Nu trebuie sa abandonam la fiecare obstacol de care dam.Chiar daca nu voi fi acceptata, chiar daca voi fi o sa stiu ca am incercat si ca am dat tot ce a fost mai bun din mine. Asa ar trebui sa faca toata lumea.

Check Caragiale Debate Club out!

Love you. XO

 

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *